• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij de Nintendo-klantenservice

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Zo werk je Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl bij

  In dit artikel leer je hoe je Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl moet updaten.

  Belangrijk: om de updategegevens naar versie 1.1.0 te downloaden heb je ongeveer 3 GB vrije ruimte nodig in het systeemgeheugen van je spelsysteem of op een microSD-kaart. Controleer de huidige beschikbare opslagruimte op je Nintendo Switch-systeem, en maak ruimte vrij als dat nodig is. Ga naar deze pagina voor info over het controleren van het geheugen en het beheren van opgeslagen gegevens.

  Sinds 18 november 2021 kan er een nieuwe software-update voor Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl gedownload worden. Download en installeer deze update terwijl je Nintendo Switch-systeem is verbonden met internet. De update bevat inhoud die je algehele gameplay-ervaring zal verbeteren, dus zorg ervoor dat je de update downloadt voordat je deze games gaat spelen.

  Opmerkingen

  • Deze update moet worden toegepast om de internetfuncties van de game te kunnen gebruiken.
  • Opgeslagen gegevens blijven beschikbaar na het downloaden van de update.
  • Als het spelsysteem is verbonden met het internet, zal de update automatisch worden gedownload en geïnstalleerd.
  • Spelers hebben dezelfde softwareversie nodig als ze samen willen spelen. Zorg er dus voor dat je over dezelfde softwareversie beschikt als de persoon of personen met wie je wilt spelen.

  Doorloop deze stappen

  1. Verbind het Nintendo Switch-systeem met het internet.
  2. Keer terug naar het HOME-menu en start de game op.
  3. De update zal automatisch worden gedownload en geïnstalleerd.
  4. Zodra de update is geïnstalleerd, zal het nieuwste versienummer worden weergegeven op het beginscherm.

  Updategeschiedenis

  Klik op het versienummer hieronder voor informatie over de update. Elke update bevat ook alle eerdere updates.


  Ver. 1.1.1 (uitgebracht op 18 november 2021)

  Updategegevens versie 1.1.0 geoptimaliseerd.


  Ver. 1.1.0 (uitgebracht op 11 november 2021)

  Opmerking: Als je een downloadversie van de software koopt in de Nintendo eShop, zullen de gegevens voor Ver. 1.1.0 al zijn inbegrepen, en hoef je de update niet apart te downloaden.

  • Toevoeging van communicatiefuncties voor Grand Underground, Super Contest Show, Union Room en Mystery Gift
   Je kunt gebruikmaken van lokale en online communicatiefuncties van de Grand Underground, Super Contest Show en Union Room. Bovendien kun je geschenken ontvangen via de functie Mystery Gift.
  • Toevoeging van content na het betreden van de Hall of Fame
   Bepaalde content die speelbaar wordt nadat je de Hall of Fame hebt betreden, waaronder Ramanas Park, wordt in de update toegevoegd.
   • Opmerking: zelfs als je de Hall of Fame al hebt betreden voordat je de update downloadde, kun je door de update te downloaden de extra content spelen.
  • Toevoeging van enkele in-game tussenfilmpjes en animaties
   Sommige tussenfilmpjes en animaties in de game zullen in de update worden toegevoegd, waaronder het eindfilmpje van de game en de animatie op het titelscherm die wordt afgespeeld bij het openen van de software.
   • Opmerking: je kunt de animatie van het titelscherm bekijken door de software op te starten met bestaande opslaggegevens en als je de update hebt geïnstalleerd. Zelfs als je de Hall of Fame al bent binnengegaan voordat de update is geïnstalleerd, kun je het eindfilmpje bekijken door daarna de Hall of Fame opnieuw te betreden.
  • Er zijn andere aanpassingen en correcties gedaan om de gameplay-ervaring te verbeteren.
  • Betreffende een geplande update na de release
   Op de releasedatum van de software kunnen maximaal twee spelers lokaal en online spelen in de Union Room, en kun je de functies "Battle", "Trade" en "Mix Records" selecteren. In een update die na de release van de software zal worden uitgebracht, zal het maximum aantal spelers worden verhoogd en zullen de functies "Greeting" en "Capsule Decoration" beschikbaar komen.
   Bovendien zullen ook het ruilen met behulp van de GWS in Jubilife City en het gebruik van de Colosseum-functie in Pokémon Centers worden toegevoegd in een update na de release.