• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij de Nintendo-klantenservice

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Inloggegevens Nintendo-account vergeten (e-mailadres, wachtwoord, inlog-ID)

  Je bent je inloggegevens vergeten (e-mailadres, wachtwoord of inlog-ID) die zijn gekoppeld aan je Nintendo-account.

  Belangrijk:

  • Als je je voorkeuren hebt ingesteld op alleen met inlog-ID inloggen, dan kun je niet inloggen met je e-mailadres. Je zult je inlog-ID moeten gebruiken om in te loggen op je account.
  • Klik hier voor hulp bij het inloggen met een tweestapsverificatiecode.

  Wat je kunt doen:

  Ben je gegevens vergeten voor een standaard Nintendo-account of een Nintendo-account voor een kind?


  Let erop dat je de correcte methode gebruikt om in te loggen.

  • Als je je Nintendo-account hebt gemaakt door er een bestaande account aan te koppelen (bijvoorbeeld een Google- of Apple-account), kies dan op de inlogpagina de knop om met een bestaande account in te loggen.
  • Als je probeert in te loggen op een Nintendo Switch-systeem en reeds met je Nintendo-account bent ingelogd op een smartapparaat (of een smartapparaat hebt gebruikt om je wachtwoord te registreren), dan kun je je smartapparaat gebruiken om in te loggen.

  Is het je gelukt om in te loggen?

  Als het je is gelukt om in te loggen, zijn je gegevens eenvoudig te achterhalen!

  • Als je bent ingelogd, kun je je inloggegevens bekijken op de website voor Nintendo-accounts:
   • E-mailadres: kies op de pagina met 'Gebruikersinformatie' bij het kopje 'E-mailadres' de optie WIJZIGEN. Hier wordt het e-mailadres voor je Nintendo-account weergegeven. Let erop dat het niet nodig is om je e-mailadres daadwerkelijk te wijzigen.
   • Inlog-ID: je kunt je inlog-ID vinden door INLOG- EN BEVEILIGINGSINSTELLINGEN te kiezen, gevolgd door BEWERKEN bij het kopje 'Inlog-ID wijzigen'. Hier wordt je inlog-ID weergegeven. Let erop dat het niet nodig is om je inlog-ID daadwerkelijk te wijzigen.
   • Wachtwoord: om veiligheidsredenen wordt je wachtwoord nooit weergegeven. Om je wachtwoord te wijzigen kies je eerst INLOG- EN BEVEILIGINGSINSTELLINGEN, gevolgd door BEWERKEN bij het kopje 'Wachtwoord wijzigen'.

  Welke inloggegevens ben je vergeten?

  Je kunt het e-mailadres dat je voor je Nintendo-account hebt ingesteld, gedeeltelijk zien in de gebruikersinstellingen op je Nintendo Switch-systeem. Als je je wachtwoord weet, kun je het e-mailadres in zijn geheel bekijken:

  1. Kies je gebruikersafbeelding in het HOME-menu van je Nintendo Switch-systeem.
  2. Kies GEBRUIKERSINSTELLINGEN.
   • De eerste twee tekens van je e-mailadres en de eerste letter van de domeinnaam van je e-mailadres worden weergegeven bij het kopje 'Nintendo-account'.
  3. Als je je wachtwoord weet, kun je ACCOUNTINFORMATIE BEKIJKEN kiezen en je wachtwoord invoeren om het e-mailadres dat je voor je Nintendo-account hebt ingesteld, in zijn geheel te zien.

  Is het je gelukt om het e-mailadres van je Nintendo-account te achterhalen?

  Als deze informatie het probleem heeft opgelost, dan hoef je geen verdere stappen te ondernemen!

  • Nadat je bent ingelogd op je Nintendo-account, kun je je e-mailadres wijzigen om ervoor te zorgen dat je het e-mailadres in het vervolg makkelijker kunt onthouden.

  Als je je het e-mailadres van je Nintendo-account niet herinnert en het niet kunt achterhalen op je Nintendo Switch-systeem, neem dan contact met ons op voor verdere ondersteuning.

  Belangrijk: als je je inlog-ID als enige inlogmethode hebt ingesteld, kun je niet inloggen met je e-mailadres en krijg je mogelijk het bericht "Het e-mailadres, de inlog-ID of het wachtwoord is onjuist."

  Is het je gelukt om in te loggen met je e-mailadres?

  Als het je gelukt is om in te loggen, dan is je inlog-ID eenvoudig te achterhalen!

  • Als je bent ingelogd op je Nintendo-account, dan kun je je huidige inlog-ID vinden door INLOG- EN BEVEILIGINGSINSTELLINGEN te kiezen. Kies BEWERKEN bij het kopje 'Inlog-ID wijzigen'. Hier wordt je inlog-ID weergegeven. Let erop dat het niet nodig is om je inlog-ID daadwerkelijk te wijzigen.
  • Als je graag je inlog-ID wilt gebruiken om in te loggen in plaats van je e-mailadres, raden we je aan om je inlog-ID te wijzigen naar iets wat je makkelijk kunt onthouden.
  1. Als het niet is gelukt om in te loggen met je e-mailadres, komt dat waarschijnlijk doordat je je inlog-ID als enige inlogmethode hebt ingesteld.
  2. In het scherm 'Nintendo-account' in de gebruikersinstellingen op je Nintendo Switch-systeem kun je je inlog-ID bekijken.
   • Kies het pictogram voor de systeeminstellingen in het HOME-menu, scrol naar beneden en kies GEBRUIKER. Kies dan je gebruiker. Hier worden de eerste drie tekens van je inlog-ID weergegeven bij het kopje 'Nintendo-account'.
   • Als je je wachtwoord weet, kun je ACCOUNTINFORMATIE BEKIJKEN kiezen gevolgd door INLOG-ID BEKIJKEN, en dan inloggen met je wachtwoord om je volledige inlog-ID te zien.

  Heb je je inlog-ID kunnen achterhalen?

  Als het je gelukt is om in te loggen met je inlog-ID, dan hoef je geen verdere stappen te ondernemen!

  Als je je inlog-ID niet meer weet en ook niet kunt vinden op je Nintendo Switch-systeem, dan kun je contact met ons opnemen voor ondersteuning.

  Als je het wachtwoord voor je Nintendo-account niet meer weet, en je hebt je account gemaakt met:

  • Een socialemedia-account (Google of Apple): ga naar de website van de socialemedia-account die je aan je Nintendo-account hebt gekoppeld. Kijk daar op de helppagina voor informatie over het wijzigen van je wachtwoord.
  • Geen andere diensten (alleen een Nintendo-account): kies WACHTWOORD VERGETEN? op de inlogpagina om je wachtwoord te resetten.

  Is het je gelukt om je wachtwoord te resetten?

  Als het je gelukt is om je wachtwoord te resetten, dan hoef je geen verdere stappen te ondernemen!

  • Nadat je je wachtwoord hebt gereset, kun je inloggen op je account. We raden je aan om naar de pagina voor 'Inlog- en beveiligingsinstellingen' te gaan om je inlogmethode te controleren. Afhankelijk van wat je daar hebt ingesteld, moet je mogelijk op andere apparaten je inlog-ID gebruiken om in te loggen in plaats van je e-mailadres.

  Welke informatie ben je vergeten?

  Als je niet meer weet welke geboortedatum je hebt ingesteld voor je Nintendo-account, gebruik dan je gebruikersnaam om je wachtwoord te resetten.

  Let er echter op dat zelfs wanneer je erin slaagt om je wachtwoord te resetten met je gebruikersnaam, je nog steeds moet zorgen dat je nauwkeurige en volledige gegevens aan ons verschaft, inclusief een correcte geboortedatum, zoals beschreven in de Nintendo-accountovereenkomst.

  Als je bij het registreren van je Nintendo-account een verkeerde geboortedatum hebt ingevoerd, neem dan contact met ons op voor ondersteuning.

  • Als je de gebruikersnaam van je Nintendo-account bent vergeten, kun je die op de volgende manieren achterhalen:
  • Zoek in de inbox van het e-mailadres dat je voor je Nintendo-account hebt ingesteld, naar e-mails van no-reply@accounts.nintendo.com. Je gebruikersnaam wordt genoemd in sommige e-mails van dit e-mailadres. Je vindt je gebruikersnaam bijvoorbeeld in berichten van het moment waarop je je Nintendo-account hebt aangemaakt, bent ingelogd met een nieuw apparaat, of wijzigingen hebt gemaakt aan je familiegroep of de instellingen voor ouderlijk toezicht.
  • Als je je Nintendo-account aan een gebruiker op je Nintendo Switch-systeem hebt gekoppeld, staat de gebruikersnaam voor je Nintendo-account vermeld in het menu 'Nintendo-account' van je gebruikersinstellingen.
   • Kies het pictogram voor de systeeminstellingen in het HOME-menu, scrol naar beneden en kies GEBRUIKER. Kies dan je gebruiker en vervolgens ACCOUNTINFORMATIE BEKIJKEN. Hier wordt de gebruikersnaam voor je Nintendo-account vermeld.
  • o Als je lid bent van een familiegroep, kun je een van de andere groepsleden vragen om in te loggen op de website voor Nintendo-accounts en de optie FAMILIEGROEP te kiezen. Hier worden alle leden in de familiegroep met hun gebruikersnamen weergegeven.
  • Als je de gebruikersnaam van je Nintendo-account niet kunt vinden, kun je in plaats daarvan je geboortedatum invoeren bij het resetten van je wachtwoord.

  Is het je gelukt om je wachtwoord te resetten?

  Als het je gelukt is om je wachtwoord te resetten met behulp van je geboortedatum, dan hoef je geen verdere stappen te ondernemen!

  • Als je bent ingelogd op je Nintendo-account op accounts.nintendo.com, dan kun je je gebruikersnaam vinden op de pagina 'Gebruikersinformatie' bij het kopje 'Profiel'.
  • We raden je ook aan om de pagina 'Inlog- en beveiligingsinstellingen' te bezoeken en je inlogmethode te controleren. Afhankelijk van wat je daar hebt ingesteld, moet je mogelijk op andere apparaten je inlog-ID gebruiken om in te loggen in plaats van je e-mailadres.

  Zoals beschreven in de Nintendo-accountovereenkomst moet je er bij het registreren van een Nintendo-account voor zorgen dat je ons van nauwkeurige en volledige informatie voorziet, inclusief een correcte geboortedatum.

  Als je bij het registreren van je Nintendo-account een verkeerde geboortedatum hebt ingevoerd, neem dan contact met ons op voor ondersteuning.

  Je inloggegevens kunnen gecontroleerd en gereset worden via de Nintendo-account van je ouder/voogd.

  • Om je inlog-ID te controleren kun je je ouder/voogd vragen om in te loggen op zijn of haar account en FAMILIEGROEP te kiezen. Hier worden alle gerelateerde kinderaccounts weergegeven. Wanneer vervolgens jouw account wordt gekozen, gevolgd door de optie INLOG- EN BEVEILIGINGSINSTELLINGEN, dan wordt je inlog-ID weergegeven bij het kopje 'Inlog-ID wijzigen'.
  • Als je je wachtwoord bent vergeten, vraag dan aan je ouder/voogd om je wachtwoord te resetten via zijn of haar account.