• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Over de beëindiging van aankoopmogelijkheden in de Nintendo eShop voor de Wii U en de Nintendo 3DS – update van maart 2024

    Sinds 27 maart 2023 is het niet meer mogelijk om aankopen te doen in de Nintendo eShop voor de Wii U en de Nintendo 3DS. Daarnaast is het niet meer mogelijk om gratis content te downloaden, waaronder demo's van games. Verder zijn hieraan verbonden diensten beëindigd:

    • Sinds 29 augustus 2022 is het niet meer mogelijk om het tegoed van een account in de Nintendo eShop voor de Wii U of Nintendo 3DS aan te vullen met een Nintendo eShop Card.
    • Vanaf 12 maart 2024 is het niet meer mogelijk om Nintendo eShop-tegoeden van een Nintendo Network ID en een Nintendo-account samen te voegen.

    Er zijn geen wijzigingen gepland in de Nintendo eShop voor de Nintendo Switch.

    De wijzigingen in de Nintendo eShop voor de Wii U en de Nintendo 3DS zijn gelijktijdig in werking getreden in software op deze platformen waarin het mogelijk was om aankopen te doen, zoals StreetPass Mii-park, de themawinkel en Nintendo Badge Arcade.

    Zelfs na 27 maart 2023 en in de afzienbare toekomst zal het nog steeds mogelijk zijn om games en DLC opnieuw te downloaden en software-updates te ontvangen op Wii U-systemen en Nintendo 3DS-systemen.

    We willen je bedanken voor je ondersteuning van de Nintendo eShop voor de Wii U en de Nintendo 3DS.


    Vragen en antwoorden

    Hoelang zal het nog mogelijk zijn om eerder gekochte content opnieuw te downloaden in de Nintendo eShop voor de Wii U en de Nintendo 3DS? Hoelang zullen deze platformen online spelen nog blijven ondersteunen?

    In de afzienbare toekomst zal het nog steeds mogelijk zijn om games en DLC opnieuw te downloaden en software-updates te ontvangen op Wii U-systemen en Nintendo 3DS-systemen.

    Het is sinds de beëindiging van aankoopmogelijkheden op 27 maart 2023 echter niet meer mogelijk om demoversies opnieuw te downloaden, zelfs niet als je eerder al eens een demoversie van een game hebt gedownload.

    Vanaf 8 april 2024 beëindigen we online spelen en andere functionaliteiten die gebruikmaken van online communicatie voor Nintendo 3DS- en Wii U-software (inclusief software exclusief voor de New Nintendo 3DS). Dit betreft ook online-coöp, internetranglijsten en datadistributie.

    Als ik de Nintendo eShop voor de Wii U of de Nintendo 3DS na 27 maart 2023 bezoek, wat kan ik er dan doen?

    Op beide platformen kunnen gebruikers de volgende dingen nog steeds doen:

    • Content die ze bezitten, opnieuw downloaden
    • Bestaande software-updates downloaden

    Op beide platformen kunnen gebruikers de volgende dingen niet doen:

    • Content kopen
      • Op Nintendo 3DS-systemen omvat dit betaalde content, speelbeurten en passen in software zoals StreetPass Mii-park, de themawinkel, Nintendo Badge Arcade en Pokémon Bank.
      • Op Wii U-systemen omvat dit passen in software zoals Wii Sports Club.
    • Demo's downloaden
    • Gratis te beginnen software downloaden
    • Downloadcodes gebruiken
    • Hun Nintendo eShop-tegoed aanvullen

    Op Nintendo 3DS-systemen kunnen gebruikers het volgende nog wel doen:

    • Een klein aantal gratis thema's downloaden in de themawinkel

    Wat kan ik na 27 maart 2023 doen met mijn bestaande Nintendo eShop-tegoed op de Nintendo 3DS of Wii U?

    Als je ongebruikt tegoed hebt in de Nintendo eShop voor de Nintendo 3DS of de Wii U, maar je hebt je Nintendo Network ID niet gekoppeld aan je Nintendo-account en je tegoeden niet samengevoegd voor 12 maart 2024, dan kun je de tegoeden niet gebruiken.