• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij de Nintendo-klantenservice

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Ouderlijk toezicht

  buttonParentalControls_nl.gif

  De instellingen voor ouderlijk toezicht vormen een middel om te bepalen welke Wii-inhoud toegankelijk is voor de gebruikers van het systeem. Als je deze optie aan zet, moet je een pincode invoeren, waarmee je de instellingen voor ouderlijk toezicht in de toekomst kunt aanpassen en waarmee je tevens toegang kunt krijgen tot inhoud die niet beschikbaar is door de instellingen voor ouderlijk toezicht. Ouderlijk toezicht staat standaard uit, wat betekent dat het systeem alle spelinhoud toestaat tot je de instellingen verandert. Er is per systeem één configuratie voor ouderlijk toezicht mogelijk, dus stem de instellingen af op het jongste gezinslid en deel de pincode met gebruikers die toegang mogen krijgen tot geblokkeerde inhoud.


  De instellingen voor ouderlijk toezicht veranderen

  1. Kies in het Wii-menu voor de Wii-knop en vervolgens voor "Wii-instellingen" om het instellingenmenu te openen.
  2. Richt op de blauwe pijl om naar het tweede instellingenscherm te bladeren
  3. Kies 'Ouderlijk toezicht' en vervolgens 'Ja'.
  4. Richt op het witte vak in beeld en voer een viercijferige pincode in. Kies vervolgens 'Oké'. Als je de pincode vergeten bent, kies je 'Pincode vergeten' om daarna de veiligheidsvraag te beantwoorden. (Antwoorden op de veiligheidsvraag zijn hoofdlettergevoelig.)
  5. Je kunt de 'Hoogste geschikte leeftijdsclassificatie' veranderen voor spellen die gespeeld worden op het Wii-systeem. Let op: de instellingen voor ouderlijk advies hebben geen invloed op de toegang tot Nintendo GameCube-spellen.

   RTEmagicC_settingsParentalControls_nl.gif

  6. Als het Wii-systeem verbonden is met het internet, kun je ook deze opties voor ouderlijk toezicht instellen:
   • Internetkanaal
    Als je het internetkanaal gedownload hebt via het Wii-winkelkanaal, is het mogelijk om het gebruik van de browser toe te staan of te beperken.
   • Nieuwskanaal
    Regelt de toegang tot het nieuwskanaal.
   • Wii-brieven
    Deze optie regelt het versturen en ontvangen van brieven op het Wii-systeem. Wii-systemen kunnen alleen brieven versturen en ontvangen als beide Wii-gebruikers elkaars Wii-nummer hebben toegevoegd aan hun adresboek. Let op: nieuwe versies van het Wii-menu worden, ongeacht de instelling van deze optie, geïnstalleerd.
   • Gebruik van Wii Points
    Deze optie regelt het gebruik van Wii Points, die gebruikt worden om software te downloaden in het Wii-winkelkanaal. Als deze instelling aan staat, dienen gebruikers de viercijferige pincode voor ouderlijk toezicht in te voeren wanneer Wii Points worden gebruikt om software te downloaden via het Wii-winkelkanaal.
  7. Bevestig de instellingen door te richten op 'Oké' rechtsonder in beeld, en op de A-knop te drukken.

   RTEmagicC_settingsParentalConfirm_nl.gif

  Als ouderlijk toezicht is ingesteld en een gebruiker wil een spel spelen of bepaalde content downloaden die binnen het ouderlijk toezicht valt, dient de gebruiker een pincode in te voeren die het ouderlijk toezicht tijdelijk uit zet. Deze pincode is elke keer opnieuw nodig. Als het ouderlijk toezicht alleen geldt voor bepaalde gezinsleden, deel de pincode dan met de andere gezinsleden. Als je de pincode vergeet, zul je een door jezelf ingestelde vraag moeten beantwoorden om deze pincode terug te krijgen. Als het niet lukt om op deze manier je pincode terug te krijgen, neem dan contact op met de Nintendo Helpdesk. Ga naar de contacpagina voor de juiste contactinformatie.