• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij de Nintendo-klantenservice

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Algemene speltips

  Gehoor gevend aan een cryptische oproep van haar zeer gemiste vader, reist Ashley naar een camping die het hart vormt van een groot mysterie. Een mysterie dat nieuw licht werpt op het overlijden van haar moeder en Ashley laat graven in een verleden dat sommige mensen liever verborgen houden. Als je bent vastgelopen en wel wat algemene hulp kunt gebruiken om de verloren herinneringen van Ashley op te diepen, lees verder...
   
  Je gelooft nooit wat ik heb gehoord
  Soms stuit je tijdens gesprekken met andere personages op informatie die je verder helpt. Om het volledige verhaal helder te krijgen en te voorkomen dat je belangrijke aanwijzingen mist, moet je echt met iedereen praten. Wanneer tijdens een gesprek een nieuw onderwerp beschikbaar komt, moet je er elke mogelijke vraag over stellen. Je weet maar nooit, misschien weet je na afloop van het gesprek weer precies wat je moet doen.
   
  De camera liegt nooit
  Als je ziet dat iemand iets geheimzinnigs doet of zich ergens bevindt waar hij of zij eigenlijk niet hoort te zijn, kan het geen kwaad om hier even een foto van te maken, zodat je deze later als bewijs aan de autoriteiten kunt tonen.
   
  Zoek in alle hoeken, gaten en bureaus
  Eén van de belangrijkste dingen om tijdens het spelen van Another Code: R in je achterhoofd te houden, is dat je de omgevingen altijd zo grondig mogelijk moet uitkammen. Zodra je een nieuwe omgeving betreed, moet je alles proberen te openen: bijvoorbeeld kasten, lades en gordijnen. Bekijk foto's, blader door papieren en lees elk boek wat je tegenkomt. Zorg ook dat je alles vanuit elke mogelijke hoek bekijkt, door met Ashley in verschillende richtingen te kijken of door de voorwerpen in je inventarismenu in 3D te roteren. Ash pakt niet elk voorwerp op wat ze tegenkomt, ze neemt alleen de dingen mee waarvan ze denkt dat die haar helpen bij de taak waar ze op dat moment aan werkt. Daarom kun je je voordeel doen met een globale kennis van 'waar alles is te vinden'. Zo hoef je niet lang te zoeken naar dat ene stukje raamdecoratie als dat precies blijkt wat je nodig hebt om een puzzel op te lossen.
   
  Probeer eens iets anders
  Soms kan Ashley niet direct iets met een object doen, maar wel een schakelaar, bedieningspaneel of iets anders in de omgeving gebruiken om het object te verplaatsen. Als je denkt dat je weet wat met een voorwerp moet gebeuren maar je krijgt het niet voor elkaar, kun je proberen het voorwerp op een andere manier te gebruiken of de omgeving van het voorwerp eens grondig te onderzoeken.
   
  Paparazzo!
  Als je een omgeving verkent waarin je gewoon niets vindt wat je verder helpt, moet je niet vergeten een foto van die omgeving te maken. Als je later vastzit, kun je even door je fotoverzameling bladeren om te zien of de informatie die je sinds het maken van het kiekje verzamelde nieuw licht op de omgeving laat schijnen.
   
  Ken je hardware
  Om de puzzels in Another Code: R op te lossen moet je vrijwel elke functie van de Wii-afstandsbediening gebruiken. In de loop van het spel moet je vaak de TAS gebruiken om puzzels op te lossen, dus biedt het groot voordeel als je bekend bent met de namen van de knoppen op je Wii-afstandsbediening.
   
  Software upgrades
  Je DAS is een handig apparaatje dat in de loop van het verhaal alleen maar cooler wordt, maar juist door zijn vele mogelijkheden zie je er gemakkelijk eentje over het hoofd. Probeer dus altijd de nieuwste functies van je DAS te gebruiken als je ergens vastzit, soms vind je zo een nieuwe aanwijzing. Net als je TAS komt je DAS vaak van pas om toegang tot gesloten gebouwen te krijgen.
   
  De grote verkenner
  Keer regelmatig terug naar de doodlopende gebieden die je eerder bezocht. In de loop van het verhaal komen namelijk steeds weer nieuwe gebieden van Lake Juliet beschikbaar om te verkennen.
   
  De volgende stap
  Als je ergens rondloopt met een vriend en je niet weet waar je naartoe moet, kun je met je partner praten om te horen waar hij of zij naartoe wil gaan. Meestal is dat precies de plek waar je moet zijn.
   
  Als een brug over snelstromend water
  Als iemand ziek wordt, moet Ashley proberen een medicijn te brouwen, waarvoor ze veilig, helder, mineraalrijk water nodig heeft. Zoals we weten is er iets vreemds aan de hand met het water in het meer en het water in die ene poel lijkt ook niet te vertrouwen. Maar misschien dat het water uit een snelstromende beek voldoet. Was er niet zo'n beek in de buurt van de schuur?
   
  Hoe zit dat nou met die klokkentoren?
  Als je het mysterie van de klokkentoren wilt ontrafelen, moet je het volgende in je achterhoofd houden: a) je moet het dagboek in de kamer op de begane grond zorgvuldig lezen b) je heb je DAS-camera nodig om foto's over elkaar heen te plaatsen en c) het volstaat niet de foto's simpelweg over elkaar heen te plaatsen, je moet de foto's draaien zodat de wijzer op een bepaald uur komt te staan, dit is namelijk het aantal keren dat elke sleutel gedraaid moet worden.