Wii-winkelkanaal

Van toepassing op: WiiIn 2019 sluiten we het Wii-winkelkanaal dat gebruikt wordt op de Wii en de Wii U. Dit kanaal is in gebruik sinds december 2006.

Lees dit artikel voor alle einddata per dienst.


Een gedeelte van de online-diensten die werden aangeboden via het Wii-systeem, zijn per 28 juni 2013 beëindigd. Bepaalde online-softwarefuncties die gebruik maken van WiiConnect24, waaronder het uitwisselen van gegevens en berichten, zijn niet langer beschikbaar voor dit kanaal.

In het Wii-winkelkanaal kun je WiiWare-software, Wii-kanalen en Virtual Console-spellen downloaden. Sommige kanalen  Wii Points kopen en inwisselen en andere artikelen aanschaffen (indien beschikbaar). Hiervoor heb je een breedband internetverbinding nodig.

Klik hier voor een lijst vragen & antwoorden met betrekking tot het Wii-winkelkanaal.

Belangrijke opmerkingen over het Wii-winkelkanaal en het gebruik van Wii Points

  • Punten hebben geen geldelijke waarde en kunnen niet worden ingewisseld voor geld. Alle Wii Points en aangeschafte software zijn bestemd voor gebruik op een enkel Wii-systeem en kunnen niet worden gerestitueerd of overgedragen.
  • Er is een maximaal aantal ongebruikte Wii Points dat kan worden opgeslagen op het Wii-systeem.
  • Er kunnen accessoires nodig zijn voor het gebruik van Wii-software die is aangeschaft via het Wii-winkelkanaal. Deze zijn los verkrijgbaar.
  • De software die je in het Wii-winkelkanaal downloadt, wordt niet aan jou verkocht, maar je koopt een licentie voor het gebruik van die software.
  • Wii Points zijn onderhevig aan een gebruikersovereenkomst, die hier kan worden ingezien.
  • Wii Points Cards zijn alleen geschikt voor gebruik in de Europese Economische Ruimte en Zwitserland, en Wii Points zijn alleen inwisselbaar voor het aanschaffen van software of artikelen die worden aangeboden op het Wii-winkelkanaal.
  • Als de beperkende instellingen voor ouderlijk toezicht voor het gebruik van Wii Points van kracht zijn, kun je Wii Points aanschaffen met een creditcard, maar wordt het gebruik van deze punten beperkt door de instellingen voor ouderlijk toezicht.

Het Wii-winkelkanaal openen:

  • Verzeker je ervan dat het Wii-systeem met het internet is verbonden. Klik hier als je daarbij assistentie nodig hebt.
  • Selecteer het Wii-winkelkanaal in het Wii-menu.
  • Als je het Wii-winkelkanaal nog niet eerder geopend hebt, moet je eerst de gebruikersovereenkomst lezen en er mee akkoord gaan. Klik hier voor meer informatie.