Super Mario Maker

Systeem: Wii U Releasedatum: 11-09-2015

Belangrijke informatie over de stopzetting van Miiverse

De Miiverse-diensten zijn stopgezet.

Kom hier meer te weten.

Belangrijke informatie

Het zal vanaf 27 maart 2023 niet langer mogelijk zijn om aankopen te doen in de Nintendo eShop voor de Wii U en de verschillende Nintendo 3DS-systemen.

Beëindiging van bepaalde diensten

Vanaf 31 maart 2021 zal het niet meer mogelijk zijn om levels te uploaden in Super Mario Maker voor de Wii U. Op diezelfde dag zal ook de Super Mario Maker Bookmark-website worden gesloten.

Het zal nog wel mogelijk zijn om levels te spelen die zijn geüpload voor de beëindiging van de dienst.

Ter voorbereiding van het stopzetten van deze onlinediensten zal Super Mario Maker voor de Wii U vanaf 13 januari 2021 niet meer voor verkoop worden aangeboden in de Nintendo eShop. Na deze datum is het nog steeds mogelijk om de game opnieuw te downloaden.

Dit heeft geen invloed op Super Mario Maker 2 voor de Nintendo Switch.

We willen alle spelers bedanken voor het spelen van Super Mario Maker voor de Wii U de afgelopen vijf jaar.

Geplande einddatum van de dienst: 31 maart 2021

Houd er rekening mee dat deze diensten, afhankelijk van de omstandigheden, eerder kunnen worden stopgezet dan de bovengenoemde datum.

Diensten die worden stopgezet

  • De mogelijkheid om levels te uploaden in Super Mario Maker voor de Wii U
  • De Super Mario Maker Bookmark-website
    Hierdoor worden de volgende functies binnen de Levelwereld van de software ook niet meer beschikbaar:
    • Het bijwerken van de ranglijst van populaire levels
    • Je levels aan de hand van bladwijzers opzoeken

Er zal een foutmelding worden weergegeven als je een van deze functies wilt gebruiken nadat deze zijn stopgezet.


Het aantal levels in Super Mario Maker, dat exclusief voor de Wii U is ontwikkeld, is vrijwel onbeperkt. Daarom biedt deze game eindeloos veel Mario-plezier voor iedereen!

CI16_WiiU_SuperMarioMaker_HL_Play_nlNL.png

Als je verbinding maakt met het internet*, kun je levels downloaden en spelen die gemaakt zijn door spelers van over de hele wereld!

Super Mario Maker bevat een aantal voorbeeldlevels, die meteen speelbaar zijn en waar speler inspiratie uit kunnen halen om zelf een level te maken. De vier levels van de Nintendo World Championships 2015** zijn ook toegevoegd.


CI16_WiiU_SuperMarioMaker_HL_Make_nlNL.png

Maak je eigen levels

Laat je fantasie de vrije loop en bouw de mooiste levels in de intuïtieve leveleditor.

CI16_WiiU_SuperMarioMaker_HL_Share_nlNL.png

Upload je creaties voor de rest van de wereld!

Als je je eigen levels uploadt, dan kunnen spelers in de hele wereld ze uitproberen! Ontdek talloze verrassende, uitdagende en grappige levels. Je kunt zelfs de creaties van andere spelers aanpassen en je eigen ideeën toevoegen om iets geheel nieuws te maken!

CI16_WiiU_SuperMarioMaker_screenshot01.jpg
CI16_WiiU_SuperMarioMaker_amiibo.png

Super Mario Maker + amiibo!

Als je een compatibele amiibo gebruikt, zoals de Wii Fit-trainer, dan kan Mario in de Wii Fit-trainer veranderen als hij een ?-paddenstoel vindt.

Om de 30e verjaardag van Super Mario te vieren brengen we een 8-bit amiibo uit. Als je hem gebruikt, wordt Mario in de game een beetje groter. De amiibo zelf is ook vrij groot en weerspiegelt zo het effect in de game.

Meer info


*Hiervoor heb je een breedband-internetverbinding nodig. Ook moet je een Nintendo Network ID koppelen en akkoord gaan met de Nintendo Network-overeenkomst en het privacybeleid.

** Op deze pagina hebben we in het begin foutief vermeld dat dit spel 100 levels zou bevatten, die zonder internetverbinding gespeeld kunnen worden.

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Deze game bevat mogelijk reclame voor andere producten.

amiibo

Mario kan veranderen in andere personages?!

Door de Missie met 100 Mario's te voltooien of door bepaalde amiibo tegen de Wii U GamePad aan te houden, kan Mario veranderen in tal van andere personages, elk met zijn eigen geluidseffecten! Als je ooit een Mario-level hebt willen spelen als Link, Kirby, de Wii Fit-trainer of tientallen andere personages, is dit je kans!

Bekijk alle amiibo

CI16_WiiU_SuperMarioMaker_amiiboSprites_EU.jpg

Mario-amiibo 30th Anniversary-verzameling

Als je deze amiibo gebruikt in Super Mario Maker, verschijnt er een reuzenpaddenstoel in het level, waardoor Mario enorm groot wordt en blokken vanuit elke richting kapot kan maken. Bovendien wordt er een visuele retrofilter aan de game toegevoegd, zodat het net is alsof je naar een oude beeldbuis-tv kijkt.

CI7_WiiU_SuperMarioMaker_amiibo_classic.gif

Mario-amiibo (klassieke kleuren)

Releasedatum: 11 september 2015

Meer info

CI7_WiiU_SuperMarioMaker_amiibo_modern.gif

Mario-amiibo (moderne kleuren)

Releasedatum: 23 oktober 2015

Meer info

Bundels

Super Mario-fans kunnen uitzien naar de volgende releases op 11 september:

Super Mario Maker Wii U Premium Pack: een zwart Wii U-systeem (Premium), een fysiek exemplaar van Super Mario Maker, een boekje met artwork en een Mario (klassieke kleuren)-amiibo uit de Mario 30th Anniversary Collection

CI16_WiiU_SuperMarioMakerBundles_EUA.jpg

Super Mario Maker Limited Edition Pack: een fysiek exemplaar van Super Mario Maker, een boekje met artwork en een Mario (klassieke kleuren)-amiibo uit de Mario 30th Anniversary Collection

CI16_WiiU_SuperMarioMakerBundles_Amiibo.jpg

Super Mario Maker Standard Edition Pack: een fysiek exemplaar van Super Mario Maker en een boekje met artwork*

CI16_WiiU_SuperMarioMakerBundles_Artbook_HOL.jpg

De Mario (klassieke kleuren)-amiibo uit de Mario 30th Anniversary Collection is ook apart verkrijgbaar vanaf 11 september en de variant met moderne kleuren is vanaf 23 oktober verkrijgbaar.

*Fans die Super Mario Maker aanschaffen in de Nintendo eShop, krijgen de mogelijkheid een PDF-versie van het boekje met artwork te downloaden. Vanaf 11 september is het boekje met artwork ook apart verkrijgbaar in de Nintendo Online Store.

Extra's

Wallpapers en Social Media profielfoto's

Geef je computer, telefoon en je profiel op sociale netwerken een complete Super Mario makeover met deze downloadbare wallpapers en profielfoto's!

CI7_WiiU_SuperMarioMaker_Artbook.jpg

Illustratieboek in pdf-vorm

Je kunt hier een pdf bekijken van het illustratieboek dat bij de verpakte versie van de game wordt geleverd – ideaal als je Super Mario Maker hebt gedownload in de Nintendo eShop!

Bekijk pdf

Speelgids

Bekijk de speciale elektronische handleiding die bij het spel wordt geleverd, boordevol inspirerende ideeën en eigenaardige mogelijkheden!

Bezoek de site

Leveldesign cursus

Met deze leveldesign cursus van Shigeru Miyamoto en de ontwikkelaars van Super Mario Bros. kun je je eigen trucs bedenken om Mario lastig te vallen!

pdf icon Download pdf (PDF, 437 kB)

Bestel nu

Super Mario Maker - Levels van de week

CI7_WiiU_SuperMarioMaker_Seal.png

In de afgelopen weken hebben we een selectie gemaakt van levels uit Europa, Amerika en Japan. Vanaf 22 december kun je via Super Mario Maker Bookmark heel gemakkelijk de meest fantastische levels zoeken. Voor die tijd kun je aan de slag gaan met de allerbeste levels die wij in de laatste weken bij elkaar hebben gezocht!

De beste levels van 18-12-2015

WiiU_SMM_TheGreatEscape_002.bmp

Naam van het level: The Great Escape
Level-ID: 6F21-0000-0096-34E0
Maker: Zedarean uit de VS
Moeilijkheidsgraad: moeilijk

Deze intelligente combinatie van puzzels en platformactie zorgt ervoor dat je je concentratie geen moment verliest, tot je uit de klauwen van Bowser bent ontsnapt.


WiiU_SMM_065B_0000_0089_8CDC_YoGalactic_Glacier_GatewamovStill001.bmp

Naam van het level: [Yo!] Galactic Glacier Galaxy
Level-ID: 065B-0000-0089-8CDC
Maker: Tee uit Zwitserland
Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Dankzij het goed uitgewerkte thema, een ontwerp waardoor je levensgevaarlijke sprongen moet maken en de diverse mogelijkheden om de vlaggenmast te bereiken zul je dit level steeds opnieuw willen proberen.


WiiU_SMM_FlamingIceCastle_002.bmp

Naam van het level: Flaming Ice Castle
Level-ID: CF2D-0000-0045-5522
Maker: Basmothel uit de VS
Moeilijkheidsgraad: normaal

In Flaming Ice Castle tref je een paar fantastische puzzels aan. Spelers moeten slim gebruikmaken van Bowsers Bob-omb-leger om voorbij alle obstakels te komen en het einde heelhuids te bereiken.


WiiU_SMM_Nintendo_Remix_01.bmp

Naam van het level: Nintendo Remix!
Level-ID: 0BAC-0000-00AA-D2C0
Maker: Bearman uit Australië
Moeilijkheidsgraad: normaal

Verken een aantal intelligent opgebouwde puzzels, die allemaal zijn gebaseerd op een bepaald personage. Klim omhoog in slingerplanten als Donkey Kong, ga op zoek naar je schip als Olimar en verken een spookhuis als Luigi.


WiiU_SMM_Pitof10Trials_001.bmp

Naam van het level: Pit of 10 Trials
Level-ID: EBBE-0000-0083-F263
Maker: Ndude uit Nederland
Moeilijkheidsgraad: duivels

De lastigste uitdaging van deze week vind je in 'Pit of 10 Trials'. Dankzij de gebalanceerde moeilijkheidscurve zal dit level het uiterste vergen van je puzzel- en platformvaardigheden.


WiiU_SMM_Bowserball_002.bmp

Naam van het level: Bowserball!
Level-ID: A216-0000-00D8-C0F3
Maker: Tyler uit de VS
Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Als het Paddenstoelenrijk bedreigd wordt, moet Buzzy-Mario het strijdperk betreden en Bowser verslaan in een sportieve krachtmeting...


WiiU_SMM_30EF_0000_00A4_1FEF_Choice_ChambersmovStill001.bmp

Naam van het level: Choice Chambers
Level-ID: 30EF-0000-00A4-1FEF
Maker: Frost uit Ierland
Moeilijkheidsgraad: normaal

Stippel een route uit en kies je eigen avontuur in dit uitdagende level. Ontdek hoe goed je overweg kunt met de vuurbloem en de Koopa Clown-capsule. Ga deze uitdaging aan in je eentje of samen met Yoshi, en doe je best om het einde heelhuids te bereiken.


WiiU_SMM_World_Shift_002.bmp

Naam van het level: ワールドシフト マリオと不思議な二つの世界/WorldShift
“World Shift: Mario and the Mysterious Dual Worlds”
Level-ID: 1784-0000-00D6-9F4F
Maker: Sanzensekai uit Japan
Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Je kunt blokken in de regel alleen in munten veranderen met een P-schakelaar, maar in dit level hoef je alleen maar een buis door te gaan. Vergeet niet om de voorwerpen die je tegenkomt mee te nemen. Die heb je nog nodig voor de puzzels verderop in het level.


WiiU_SMM_World_6_3_Power_Ups_is_Key_001.bmp

Naam van het level: World 6-3: Power-Ups is the Key
Level-ID: E67F-0000-00B2-ABE6
Maker: Sean.W uit het Verenigd Koninkrijk
Moeilijkheidsgraad: normaal

Ieder deel van dit level is alleen toegankelijk met een bepaalde power-up. Bij iedere uitdaging die je overwint, groeit je motivatie om dit level heelhuids uit te spelen.


WiiU_SMM_Four_Seasons_Forest_001.bmp

Naam van het level: Four Seasons Forest!
Level-ID: 2815-0000-00EA-131A
Maker: LMS¤7Cubed uit de VS
Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Maak een reis door de vier seizoenen. Welke verrassingen staan je te wachten in de herfst? Brengt de winter de sneeuwpret waar je op hoopte? Kom erachter in dit fantasierijke level dat voortdurend verandert.


Vorige selecties

De beste levels van 11-12-2015

De beste levels van 04-12-2015

De beste levels van 27-11-2015

De beste levels van 20-11-2015

De beste levels van 13-11-2015

De beste levels van 06-11-2015

De beste levels van 30-10-2015

De beste levels van 23-10-2015

Infographic_WiiU_SuperMarioMaker_nlNL.jpg

Categorieën

Platformspel

Spelers

1

Uitgever

Nintendo

Functies

amiibo

Meer informatie

Leeftijdsclassificatie

Downloadversie (Wii U)

Systeem

Wii U (Europese versie)

Releasedatum

11-09-2015

Leeftijdsclassificatie

PEGI 3

Compatibele controllers

  • Wii U GamePad

Talen

Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Nederlands, Portugees, Russisch

Downloadgrootte

921,50 MB

Wii U

Systeem

Wii U (Europese versie)

Releasedatum

11-09-2015

Leeftijdsclassificatie

PEGI 3

Compatibele controllers

  • Wii U GamePad