• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij Nintendo Support

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Nintendo Network ID op de Wii U

  Waar vind ik mijn Nintendo Network ID op de Wii U?

  Raak het gebruikerspictogram aan in de linkerbovenhoek van het Wii U-menu. De Nintendo Network ID van de gebruiker wordt in oranje getoond, onder het Mii-personage en de bijnaam van de gebruiker.

  Als de achtergrond van het Mii-personage grijs is, beschikt dit gebruikersaccount niet over een geregistreerde Nintendo Network ID. Gebruikersaccounts met een geregistreerde Nintendo Network ID beschikken over een Mii-personage met een blauwe of oranje achtergrond.


  Hoe registreer ik een Nintendo Network ID op de Wii U?

  Lees voor een volledige uitleg onze Instructies: een Nintendo Network ID registreren op de Wii U.


  Ik heb een Wii U en verschillende Nintendo 3DS-systemen. Kan ik dezelfde Nintendo Network ID op al die systemen gebruiken?

  Een Nintendo Network ID kan op slechts één Wii U- en één Nintendo 3DS-systeem worden gebruikt. Het is niet mogelijk om dezelfde Nintendo Network ID te gebruiken op verschillende Nintendo 3DS-systemen.

  Je kunt verschillende gebruikersaccounts aanmaken op de Wii U, elk met een eigen Nintendo Network ID. Zo kan iedereen beschikken over een eigen Nintendo Network ID, dat op de Wii U en Nintendo 3DS kan worden gebruikt.


  Ik heb een Nintendo Network ID op mijn Wii U. Kan ik een Nintendo Network ID aanmaken op mijn Nintendo 3DS, en die later wijzigen in de Nintendo Network ID die ik op mijn Wii U gebruik?

  Nee. Als je je Wii U met het internet hebt verbonden, raden we je sterk aan om hetzelfde Nintendo Network ID op Nintendo 3DS te registreren. Door dezelfde Nintendo Network ID op beide systemen te gebruiken, wordt je totale Nintendo eShop-account gecombineerd. Als je je Nintendo Network ID-tegoed (voor gebruik in de Nintendo eShop op de Wii U en de Nintendo 3DS) samenvoegt met het tegoed dat is verbonden aan je Nintendo-account (voor gebruik in de Nintendo eShop op de Nintendo Switch), kun je je totale tegoed blijven gebruiken om digitale downloadtitels, DLC, passen en soortgelijke artikelen voor de Nintendo Switch te kopen.