• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij Nintendo Support

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Geen toegang tot Splatoon 2: Octo Expansion

  De informatie in dit artikel kan van pas komen als je Splatoon 2: Octo Expansion hebt gekocht, maar deze niet verschijnt in Splatoon 2.

  Belangrijk:

  • Je hebt een exemplaar van Splatoon 2 nodig om de Splatoon 2: Octo Expansion DLC te spelen.
  • De DLC kan alleen gebruikt worden met versies van Splatoon 2 die bestemd zijn voor dezelfde regio waarin de DLC is gekocht. (DLC die gekocht is met een Australische Nintendo-account werkt bijvoorbeeld niet met een Japanse versie van de game.)
  • De Splatoon 2: Octo Expansion DLC moet gedownload zijn naar het systeem om toegang te krijgen tot de content. De DLC kan gedownload worden via een aankoop in de Nintendo eShop of als gratis voordeel met een actief lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket. Lees Zo kun je Splatoon 2: Octo Expansion spelen voor meer informatie.

  Wat moet je doen:

  1. Start het Nintendo Switch-systeem opnieuw op door de POWER-knop minstens drie seconden ingedrukt te houden en dan OPNIEUW OPSTARTEN / UITZETTEN en OPNIEUW OPSTARTEN te kiezen.
  2. Zorg dat je game is bijgewerkt naar de nieuwste versie.
  3. Open de Nintendo eShop en zoek naar Splatoon 2: Octo Expansion om te controleren of deze wordt weergegeven als gedownload (als deze is verkregen via een lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket) of gekocht (als deze afzonderlijk is gekocht).
  4. Open Splatoon 2 in het HOME-menu en kies een gebruiker.
   • Als je Splatoon 2: Octo Expansion gratis hebt gedownload via een lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket, moet je zorgen dat je een internetverbinding hebt en dat je een gebruiker hebt gekozen met een actief lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket.
  5. Kijk of je de Splatoon 2-bonusvoorwerpen (Octo-studiokoptelefoon en Octo-laagjesshirt) hebt. Deze ontvang je als volgt:
   1. Start Splatoon 2 op. Er verschijnt een grote bruine doos voor je personage op het Inkopolisplein. Open de doos om de DLC-voorwerpen toe te voegen aan je uitrusting.
   2. Druk op het Inkopolisplein op de plusknop om je uitrusting te zien. De Octo-studiokoptelefoon bevindt zich in de sectie HOOFD, en het Octo-laagjesshirt staat in de sectie KLEDING.
  6. Bekijk de nieuwe missie op het Inkopolisplein. Deze begin je als volgt:
   1. Start de game en ga naar het steegje rechtsboven op het Inkopolisplein.
   2. Loop naar de zilveren poort tot je de prompt LUISTER GOED... te zien krijgt en druk op de A-knop.
   3. Kies JA! om je nieuwe avontuur te beginnen.

  Heb je toegang gekregen tot de missie en bonusvoorwerpen?

  Als deze informatie het probleem heeft opgelost, ben je klaar!

  Als de DLC nog steeds niet verschijnt of als je een prompt ziet om hem opnieuw te kopen in de Nintendo eShop, heb je mogelijk DLC gekocht of gedownload voor een regio die niet compatibel is met jouw versie van Splatoon 2.

  1. Bevestig de regio waar je versie van Splatoon 2 mee compatibel is.
   1. Ga in het HOME-menu naar het softwarepictogram van de game en druk op de plusknop om het optiemenu te openen.
   2. Kies ONDERSTEUNING om een lijst weer te geven van de regio's die ondersteund worden door deze versie van Splatoon 2.
  2. Kijk voor welk land of welke regio de DLC bestemd is.
   • Ga naar accounts.nintendo.com en meld je aan met de Nintendo-account die je hebt gebruikt om de aankoop te doen. Bevestig dat het ingestelde land/regio van je account overeenkomt met de compatibele regio's voor jouw versie van de game.

  Komt het ingestelde land/regio van de account overeen met de compatibele regio's voor de game?

  Als deze informatie het probleem heeft opgelost, ben je klaar! Lees Zo kun je Splatoon 2: Octo Expansion spelen voor de stappen om toegang te krijgen tot de Splatoon 2: Octo Expansion.

  Hoe heb je Splatoon 2: Octo Expansion verkregen?

  Als de regio's niet overeenkomen, zal de DLC die je hebt gekocht niet werken met jouw versie van de game. Neem contact met ons op als je meer hulp nodig hebt.

  Zorg dat het land/regio van je Nintendo-account correct is ingesteld op de compatibele regio voor jouw versie van Splatoon 2, en download Splatoon 2: Octo Expansion opnieuw.