• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij Nintendo Support

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Wie zijn wij?

  Nintendo heeft al meer dan 120 jaar het doel om mensen van alle leeftijden plezier te laten beleven. Met ons brede aanbod aan games en onze wereldberoemde gamepersonages willen wij leuke ervaringen bieden voor iedereen.

  CI16_ParentsSection_IntroductionToNintendo_WhoAreWe.png

  Nintendo maakt al sinds 1889 entertainmentproducten. In dat jaar begon de oprichter van Nintendo, Fusajiro Yamauchi, met het maken van Japanse speelkaarten, die Hanafuda-kaarten worden genoemd. Sindsdien heeft Nintendo andere activiteiten ontplooid, waaronder de productie van speelgoed, waarna het bedrijf een toonaangevende pionier werd op het vlak van interactief entertainment.

  Tegenwoordig is Nintendo voornamelijk bekend door zijn videogames. Het doel van Nintendo is om leuke games te maken die iedereen aanspreken. Nintendo maakt hardware die binnen de entertainmentsector toonaangevend is, waaronder de verschillende Nintendo 3DS-systemen en de Wii U. Daarnaast is Nintendo de ontwikkelaar van een aantal welbekende videogameseries, waaronder Mario, Donkey Kong, The Legend of Zelda, Pokémon, Kirby, Animal Crossing en Metroid.

  Op deze pagina kun je meer lezen over:

  • de wereldberoemde personages van Nintendo
  • de website van Nintendo en de inhoud ervan
  • hulp bij problemen met Nintendo-producten

  Je kunt je abonneren op de nieuwsbrief voor ouders, zodat je op de hoogte blijft van het laatste nieuws. Klik hier om je te abonneren op de nieuwsbrief voor ouders.