• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Haal alles uit je expeditie met deze tips voor Pikmin 4!


    21-07-2023

    Haal alles uit je expeditie met deze tips voor Pikmin 4!

    Welkom bij het reddingsteam, rekruut! De planeet in Pikmin 4 ziet er wellicht overweldigend uit, maar met deze tips kun je alles verkennen, kleine en grote uitdagingen overwinnen en een echte Dandori-meester worden. Laten we direct beginnen.

    1. Bestudeer het gedrag van vijanden


    Voordat je al je Pikmin voor de spreekwoordelijke leeuwen gooit, kun je proberen om er eerst een paar in te zetten om te zien hoe een beest erop reageert. Sommige beesten zullen agressief springen, andere kunnen vuurspuwen en een enkele zal alles bevriezen wat hij tegenkomt. Kijk dus goed naar wat ze doen en kies de juiste Pikmin om de klus te klaren!

    2. Ten aanval!


    Als het tijd is om het gevecht aan te gaan, vergeet dan niet om Otsjin ook mee te nemen! Druk op de Y-knop om samen met al je Pikmin op z'n rug te springen. Ga op zoek naar het beest dat je wilt vellen, houd de X-knop ingedrukt, richt op het beest en laat de X-knop los om in de aanval te gaan. Niet alleen zal Otsjin het beest bijten, maar ook al je Pikmin worden tegelijkertijd in de strijd gegooid.

    3. Glimmende objecten

    Pikmin4_scrn_04.jpg

    Schatten zijn onmisbaar om je ruimteschip te repareren, maar vergeet niet om ook ruwe grondstoffen te verzamelen. Deze grondstoffen zijn op meerdere manieren inzetbaar. Zo kun je er bruggen en klimmuren mee bouwen waarmee je weer nieuwe gebieden kunt verkennen. Ook heb je ze nodig om uitrusting en voorwerpen te maken die handig zijn op je expeditie.

    4. Goed uitgerust!

    Pikmin4_RussScientist_NL.png

    Over uitrusting gesproken: zorg dat je een bezoekje brengt aan het lab van hoofdwetenschapper Russ bij je basiskamp! Zijn technologische hoogstandjes zijn ongeëvenaard! Zo heeft hij een thermische halsband die ervoor zorgt dat Otsjin niet bevriest, en een drone waarmee je de omgeving kunt verkennen. Russ maakt allerlei gadgets voor je. Hij heeft alleen ruwe grondstoffen van je nodig!

    5. Otsjin schiet te hulp


    Weet je niet waar je naartoe moet of waar je gestrande schipbreukelingen kunt vinden? Vraag Otsjin of hij zijn superieure neus wilt gebruiken om een geur op te vangen. Dat doe je door de Y-knop ingedrukt te houden en OPDRACHT te kiezen. Hij kan niet alleen gestrande avonturiers opspeuren, maar ook zoeken naar schatten, Uien, ruwe grondstoffen en zelfs specifieke Pikmin-soorten. Braaf!

    6. Werk aan je Dandori-vaardigheden


    Heb je te veel hooi op je vork genomen? Stuur Otsjin en een groep Pikmin op hun eigen missie! Houd de Y-knop ingedrukt en kies de optie om je team op te splitsen. Wissel vervolgens naar Otsjin door de Y-knop ingedrukt te houden en WISSELEN te kiezen. Nu kan Otsjin zijn eigen Pikmin-team mee op avontuur nemen!

    7. Terug in de tijd!

    C4_RewindTime_NL.png

    Tijdens je avontuur vliegt de tijd voorbij, maar je moet altijd op de klok blijven kijken. Als je al je Pikmin niet voor zonsondergang hebt teruggebracht naar het kamp, verlies je ze... voorgoed. Maar geen zorgen, je hebt nog één truc achter de hand! Je kunt namelijk op de minknop drukken en de optie selecteren om de tijd terug te draaien. Deze handige functie komt vooral van pas als je strategie niet zo uitpakt als je had gedacht. Je kunt het dan gewoon nog een keer proberen.

    8. Ondergrondse taferelen!

    In de diepe grotten vind je talloze puzzeluitdagingen en eigenaardige beesten. Het goede nieuws is dat je er ook diverse wilde Pikmin kunt tegenkomen! Wees alert en doorzoek elk hoekje en gaatje voordat je afdaalt naar de volgende verdieping. Onder de grond verstrijkt de tijd langzamer, dus verken deze gebieden op je eigen tempo. Maar wat als dingen niet zo lopen als je had gewild en de grot te gevaarlijk is? Maak dan rechtsomkeert en probeer het op een andere dag gewoon opnieuw!

    9. Train je pup

    Pikmin4_Scrn16_NL.png

    Ben je op je ondergrondse avonturen schipbreukelingen tegengekomen? Otsjin is blij! Zo blij zelfs dat zijn animo zal stijgen. Praat met kapitein Shepherd bij het kamp en hij zal je laten zien hoe je die animo kunt gebruiken om Otsjin nieuwe kunstjes te leren. Zo kan hij leren sprinten, zwemmen door gevaarlijke wateren, genezen en meer!

    10. Sneller te werk gaan

    Pikmin4_Shortcuts_Menu_NL.png

    Wil je een snelle blik werpen op je missies, Otsjin commando's geven of hem gewoon trakteren op een smakelijke kluif? Je kunt snelfuncties toewijzen aan je richtingsknoppen om zulke dingen razendsnel te kunnen doen! Druk op de minknop, kies SNELFUNCTIES in het menu en kies daarna zelf welke acties je aan de knoppen wilt toewijzen.


    Dat was 'm, rekruut! Je bent nu helemaal klaar om voet te zetten op deze mysterieuze planeet en alle uitdagingen te overwinnen die op je pad komen. Maak het reddingsteam trots!

    Wil je nog meer weten over Pikmin? Ga naar onze Pikmin 4-website!