NEW PLAY CONTROL! Pikmin 2

Systeem: Wii, Wii U Releasedatum: 24-04-2009

Belangrijke informatie

Het zal vanaf 27 maart 2023 niet langer mogelijk zijn om aankopen te doen in de Nintendo eShop voor de Wii U en de verschillende Nintendo 3DS-systemen.

Heen en weer

Kapitein Olimar is net thuis en blij dat hij het er heelhuids van af heeft gebracht. Nadat hij neerstortte op een buitenaardse planeet, leerde hij al snel dat hij alleen kon ontsnappen door gebruik te maken van de Pikmin. Onder zijn leiding hielpen de vertederende wezentjes hem om de onderdelen van zijn geliefde ruimteschip terug te vinden. Binnen 30 dagen moest hij de missie voltooien, voordat zijn zuurstoftanks leeg raakten. Olimar zal de Pikmin die hem te hulp schoten in zijn tijd van nood nooit vergeten.

Maar thuis loopt ook niet alles op rolletjes. Olimars intergalactische werkgever, Hocotate Freight, heeft zich tijdens zijn afwezigheid diep in de schulden gestoken. Terwijl de directeur van het bedrijf hem het trieste verhaal vertelt, laat de vermoeide ontdekkingsreiziger per ongeluk een stukje metaal vallen dat hij van zijn reizen had meegenomen. Als de waarde van het kleine stukje metaal wordt geschat op wel 100 Poko's, wordt meteen duidelijk hoe de problemen van Hocotate Freight kunnen worden opgelost.

Olimar zal terug moeten keren naar de gevaarlijke planeet om de Pikmin nog eenmaal te leiden. Als dingen die gewoon voor het oprapen liggen al 100 Poko's waard zijn, en hij de missie niet binnen 30 dagen hoeft te voltooien, moet het afbetalen van de lening een peulenschil zijn. Toch?

Met z'n tweeën

Dit keer staat Olimar er niet alleen voor. Zijn collega Louie gaat met hem mee. Na de gevaarlijke ontmoetingen tijdens zijn eerste reis, is Olimar maar wat blij met een extra paar handen. Hij kan zijn hulp goed gebruiken bij het leiden van de Pikmin en het verslaan van de bonte verzameling vijandige bewoners die op de loer ligt.

Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Deze game maakt deel uit van een verzameling Wii-software die je kunt downloaden in de Nintendo eShop op de Wii U. Games waarvoor je de Traditionele Controller of de Traditionele Controller Pro kunt gebruiken, kun je spelen met de Wii U GamePad. Kom meer te weten op onze pagina over downloadbare content voor de Wii U.

2-Player Battle

Pikmin mogen er dan superschattig uitzien, in de stand 2-Player Battle kan het er hard aan toegaan. Nadat je in het hoofdverhaal de Pikmin in alle rust hebt leren leiden, kun je je vaardigheden in deze spelstand testen door tegen een vriend te spelen. De spanning die je voelt terwijl je je miniatuurleger commando's geeft, voegt een nieuwe dimensie aan het spel toe.

Als je het tegen een vriend opneemt, speel je met een gesplitst scherm. Met Olimar of Louie, en een leger Pikmin, zul de Battle Arena moeten doorzoeken naar vier gele knikkers, die je veilig naar de Onion terug moeten brengen.

Je kunt in vijandelijk gebied ook op rooftocht gaan, en proberen een van de knikkers van je tegenstander terug te brengen naar je eigen basis. Hoe je ook probeert te winnen, je zult een balans moeten vinden tussen het opbouwen van een groot leger en het zo snel mogelijk behalen van de overwinning. Dus bedenk je eigen tactiek en laat zien wie zijn Pikmin het best weet te leiden.

Wat het allemaal nog spannender maakt, is dat je je Pikmin ook op de commandant van je tegenstander af kunt sturen. Je kunt kersen verzamelen en terugbrengen naar je basis, om een van de twaalf bonussen te activeren waarmee je je team kunt helpen. Je kunt zelfs handicaps instellen voordat de strijd begint, zodat ook nieuwere spelers de kans krijgen om te winnen. Ga de strijd aan met Olimar, Louie en de Pikmin, en zorg dat je je hoofd erbij houdt in 2-Player Battle.

2-Player Challenge

Net als in de Challenge Mode voor één speler, moet je in dit spel de sleutel zien te vinden waarmee je het level kunt verlaten. In tegenstelling tot 2-Player Battle, werk je in deze stand samen, in plaats van tegen elkaar.

Maar denk niet dat het makkelijk is! Zelfs als twee spelers de Challenge Arena's doorzoeken, zijn er genoeg obstakels waar je je hoofd over kunt breken.

2-Player Challenge

Om een onderscheid te maken tussen je prestaties in de Challenge Mode voor een en twee spelers, worden je hoogste scores apart genoteerd.

Draagbare hulpjes

In NEW PLAY CONTROL! Pikmin 2 hoeft Olimar Hocotate Freight niet in zijn eentje van de ondergang te redden. Dit keer krijgt hij hulp van zijn collega Louie, die de lange reis niet heeft gemaakt om voor spek en bonen mee te doen.

pm2_content_scr_pint_size.jpg

Net als Olimar kan Louie de Pikmin op de planeet leiden. Doordat je tussen de twee kleine ruimtevaarders kunt switchen, zijn de strategische mogelijkheden eindeloos.

De twee personages kunnen troepen Pikmin onafhankelijk van elkaar leiden, in verschillende gebieden en met andere opdrachten. Met een druk op de minknop van de Wii-afstandsbediening wissel je tussen de twee kapiteins, zodat je snel en effectief te werk kunt gaan.

Met zoveel kostbare schatten en gevaren is het misschien wat te gemakkelijk om te zeggen dat vele handen licht werk maken. Maar met het gecombineerde leiderschap van Olimar en Louie over de Pikmin, kan het werk wel worden verdeeld.

Een kleurrijk team

Rode Pikmin:

Je vuurvaste vriendjes. Je kunt op de rode Pikmin rekenen als het je te heet onder je voeten wordt.

Blauwe Pikmin:

Blauwe Pikmin voelen zich net zo thuis op het land als in het water. Ze zijn niet bang om nat te worden.

Gele Pikmin:

Gele Pikmin hebben grotere oren dan hun soortgenoten. Ze glijden wat verder als ze door Olimar of Louie worden gegooid.

Paarse Pikmin:

Met de kracht van 10 normale Pikmin, zijn paarse Pikmin de zwaargewichten van het gezelschap. Door ze alleen maar te gooien laten ze al een diepe indruk achter. De schokgolven die hierop volgen zijn krachtig genoeg om vijanden te laten beven.

Witte Pikmin:

De kleinste leden uit de Pikmin-familie. Maar laat je niet misleiden door hun formaat. Witte Pikmin zijn zowel giftig als immuun voor gif. Tel daarbij op dat ze begraven voorwerpen kunnen vinden, en je hebt een minuscule bondgenoot van onschatbare waarde.

Ondergronds op onderzoek

Diep onder de oppervlakte van de planeet bevindt zich een compleet andere wereld, die door Olimar en Louie ontdekt kan worden. Tijdens je dagelijkse zoektocht naar kostbaarheden zul je gaten in de grond tegenkomen, die toegang geven tot nieuwe ondergrondse gebieden, boordevol nieuwe uitdagingen.

pm2_conent_scr_underground_ex.jpg

Voordat je ondergronds gaat om de grotten te verkennen, krijg je in het kort te zien wat je zoal kunt tegenkomen. Afhankelijk van de gevaren die je te wachten staan, zul je het Pikmin-verkenningsteam moeten samenstellen.

Hoe het team er ook uitziet, je kunt alleen maar hopen dat ze het karwei kunnen klaren. Want als je de grot eenmaal bent binnengegaan, kun je de Onions niet langer gebruiken om je troepen aan te vullen, zoals je dat aan de oppervlakte wel kunt.

Hoewel het gevaarlijk klinkt, is de beloning alle risico's waard. Grotten zijn vaak rijk aan schatten en Candypop-bloemen, die je nodig hebt om paarse en witte Pikmin te creëren. Diep in de grotten leven eindbazen die in het bezit zijn van speciale voorwerpen waarmee Olimar en Louie hun vaardigheden kunnen uitbreiden.

Challenge Mode

pm2_content_scr_challenge_mode.jpg

Het is in de 30 verschillende Challenge Arena's de bedoeling dat je de sleutel vindt en terugkeert naar je onderzoekscapsule, om daarmee het level veilig te verlaten. Voor elke arena gelden beperkingen, zoals het aantal Pikmin waar je over beschikt of de tijd die je krijgt om het level te voltooien. De vijanden die op je liggen te wachten maken het er ook niet gemakkelijker op.

Als je het ruimteschip weet te bereiken zonder ook maar één Pikmin te verliezen, wordt dat beloond met een hoge score en een roze bloem, waarmee je prestatie in het menu van de Challenge Mode wordt gemarkeerd.

Piklopedia

De alsmaar veranderende omgeving op de planeet blijft Olimar en Louie verbazen. Na elke bocht vinden ze bizarre planten en dieren, en elke variatie in het landschap belooft nieuwe ontdekkingen.

pm2_content_scr_piklopedia.jpg

Voor nieuwsgierige onderzoekers als Olimar en Louie is de kans om al dat buitenaardse spul in kaart te brengen te mooi om te laten schieten. Daarom maakt Olimar aantekeningen in een logboek, van elke plant die ze vinden en van elke angstaanjagende vijand die ze verslaan. Dat logboek wordt ook wel de Piklopedia genoemd.

Dit lijvige naslagwerk laat niet alleen zien hoe vaak de avonturiers een bepaalde vijand hebben verslagen, of hoeveel Pikmin daarbij het loodje hebben gelegd. De werkelijk ongelooflijke ontdekkingen die je elke dag doet kun je er ook in terugvinden. Het geeft je bovendien de mogelijkheid om geregistreerde vijanden vanaf een veilige afstand te bestuderen, door worteltjes naar ze te gooien.

Categorieën

Avonturenspel, Strategiespel

Spelers

1 - 2

Uitgever

Nintendo

Ontwikkelaar

Nintendo

Functies

Zonder tv spelen

Leeftijdsclassificatie

Downloadbare Wii-software voor de Wii U

Systeem

Wii U

Releasedatum

15-12-2016

Leeftijdsclassificatie

PEGI 3

Compatibele controllers

  • Nunchuk +
  • Wii-afstandsbediening

Talen

Duits, Engels, Spaans, Frans, Italiaans

Downloadgrootte

2020,16 MB

Wii

Systeem

Wii

Releasedatum

24-04-2009

Leeftijdsclassificatie

PEGI 3

Compatibele controllers

  • Nunchuk +
  • Wii-afstandsbediening

Talen

Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans